...

Pencerahan asas tentang hakikat-hakikat kehidupan . Semoga 'dunia' tidak ada pada hati kita tetapi ada di tangan kita. Semoga kecintaan pada dunia yang membawa kepada sifat-sifat negatif seperti tamakkan harta, kedekut untuk bersedekah, suka bermewah-mewah, tiada dalam hati kita. Semoga kecintaan pada Akhirat sahaja yang ada.. Di sana ada semua yang jauh lebih hebat dari di dunia.. Dunia sebaliknya diharap berada di tangan kita sahaja, bermaksud kita berkuasa mengawal dunia, kita memerintah dunia dengan keadilan, supaya syariat Islam yang membawa kesejahteraan tertegak. Bukan memerintah dunia sepertimana yang biasa berlaku, memerintah kerana inginkan kekayaan, kekuasaan dan kemasyhuran sehingga menindas yg lain... Wahai Kekasih-kekasih Allah.. Esok, risalah kita akan beroleh kedudukan paling tinggi, dakwah kita akan mendapat kemenangan, dan kalimat kita akan terdengar di mana-mana, kerana sesungguhnya Allah bersama kita. Bersemangatlah!

Monday, April 9, 2012

Jaga Hati, Terimalah Kebenaran.....

Memang ada org yg jenis degil tak mahu terima kebenaran walaupun bnyk hujah depan mata...

Zaman Rasulullah SAW yg bnyk terima Islam pada mulanya hanyalah para hamba dan org2 miskin... Mereka lembut hati, rendah hati, tidak sombong dan angkuh lantas mudah menerima kebenaran...

Ada penentang2 Nabi yg lmbt sedikit, akhirnya baru terima kebenaran...

Namun, ada juga yg langsung tak sempat memeluk Islam dan terus mati dlm keadaan kafir! nauzubillah...


Pengajarannya, lembutkanlah hati utk menerima kebenaran... Jgnlah sombong angkuh... Seangkuh mana pun kamu, kamu juga akan mati. Tiada org yg mahu menghormati, lagi2 dlm keadaan kamu membelakangkan kebenaran.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...